Käremeelne külamemm viskas ebaseaduslikud relvad tiiki (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Mullu sügisel oli Ene Kiirkivi peategelane Virumaa Teataja persooniloos.
Mullu sügisel oli Ene Kiirkivi peategelane Virumaa Teataja persooniloos. Foto: Marianne Loorents

Kadrina vallavolikogu liikme Ene Kiirkivi volitused lõpetati enne tähtaega, kuna ilmnes, et ta oli saanud tänavu jaanuaris kriminaalkorras karistada. Vallasekretäri ja valimiskomisjoni esimeheni ei jõudnud teave aga mitte ametlikest allikatest, vaid hoopis külajuttude ja televisiooni krimikroonika kaudu – kusjuures selgus, et ametlik regulatsioon sellise info liigutamiseks puudub.

Ene Kiirkivi on käremeelne Rõmeda külamemm. Kadrina vallavolikogusse kuuludes esitas ta tihti teravaid repliike ja küsimusi. Oma kodukülas kutsutakse teda turvamemmeks, sest mitteametliku naabrivalvajana hoiab ta külaelul silma tähelepanelikult peal. Mullu sügisel kirjutas Virumaa Teataja temast pika persooniloo ja tema nimi lipsas läbi ka uudistest – näiteks kirjutasime, kuidas Kiirkivi jahtis külast kaduma läinud prügikasti vargaid.

Paraku oli Kiirkivil juba artiklite ilmumise aegu suur saladus: ta ootas kohut, sest talle oli esitatud süüdistus ebaseaduslike relvade hoidmises. Süüdistus oli raske – selgus, et ta oli ebaseaduslikult hoidnud oma kodus vintpüssi Mosin, käsitöönduslikult valmistatud laskekõlblikku kärbikut ja sileraudset lahtimurtavat püssi IŽ-K. Mis ajast relvad Kiirkivi kodus olid, seda uurimine ei tuvastanud, küll aga on kohtuotsuses kirjas, et mullu kevadel, 23. märtsil 2020, visati need Mihklipõllu kinnistul asuvasse tiiki. Sellist nime kannab Kiirkivi kodukinnistu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles