GALERII Allkirjad all: rahvusooper toob kultuurifestivalile maailmakuulsa muusikali

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Koostööleppe allkirjastasid rahvusooper Estonia peadirektor Ott Maaten ja Rakvere linnapea Triin Varek.
Koostööleppe allkirjastasid rahvusooper Estonia peadirektor Ott Maaten ja Rakvere linnapea Triin Varek. Foto: Martin Piir

Täna keskpäeval allkirjastasid rahvusooper Estonia peadirektor Ott Maaten ja Rakvere linnapea Triin Varek linnavalitsuse terrassil koostööleppe maailmakuulsa muusikali "Minu veetlev leedi" esitamiseks Rakvere kultuurifestivalil. 

Rakvere linnapea Triin Vareku sõnul on kultuurifestivalist, mis tänavu toimub juba kolmandat aastat, saanud kindlalt üks Rakvere tähtsündmusi.

"Mul on väga hea meel, et meie hea koostöö rahvusooperiga jätkub ja võimaldab pakkuda inimestele suurepäraseid elamusi kodulinnast või -maakonnast lahkumata. Maailmalavasid vallutanud muusikali "Minu veetlev leedi" lugu on kindlasti paljudele teada või mingis vormis ka nähtud, kuid alati on uuesti vaadates elamus garanteeritud," rääkis linnapea.

Rahvusooperi peadirektor Ott Maaten sõnas, et muusikateatrirahval on võimalik Rakvere publikuga pärast pikki ebamugavaid piiranguid taas kohtuda.

"Eriti tore on pakkuda rakverlastele midagi nii elegantset ja toredat, nagu seda on igihaljas "Minu veetlev leedi". Loodame, et etenduse toimumise ajaks on suurem osa publikust kenasti vaktsineeritud, publikupiirangud saanud osaks ajaloost ja kõigil on vaim muusika nautimiseks ning peategelase, kangekaelse Eliza õigekeelsuse kontrollimiseks valmis," kõneles Maaten.

Muusikal etendub 4. novembril Rakvere spordikeskuses.  

Lepingu allkirjastamisele järgnes rahvusooperilt väike muusikaline etteaste, mis andis eelmaigu kõnealusest säravast muusikalist, mida rakverlased peagi täies hiilguses näha saavad.

Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte rääkis, et festivali kultuuriprogramm tuleb taas mitmekesine ja tihe.

Kolmas Rakvere kultuurifestival, mille patrooniks on austatud maestro Arvo Pärt, toimub 31. oktoobrist 7. novembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles