Haljala koolimajas mängiti läbi relvastatud rünnak

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Harjutuse käigus vaadati kõik klassiruumid hoolikalt üle, kuna pahalase asukoht ei olnud kellelegi teada.
Harjutuse käigus vaadati kõik klassiruumid hoolikalt üle, kuna pahalase asukoht ei olnud kellelegi teada. Foto: Marianne Loorents

Lähinädalatel lammutusele mineva Haljala kooli ees käis eile tihe askeldamine. Kooli peaukse juures toimetasid paberipakkidega õpetajad, kes üksteist tagant kiirustasid. “Tule nüüd kiiresti välja, kohe läheb õppuseks!” kõlas ühe pedagoogi suust.

Juba mõne minuti pärast oli koolimajast kuulda püssipauke. Koolitaguses parklas olid reas mikrobussid, kust kiirel sammul väljusid varjatud nägudega ja automaatrelvadega kiirreageerijad, kes kooli poole tormi jooksma asusid.

Anonüümsust palunud kiirreageerimise talituse juht rääkis, et läbi mängitakse relvastatud rünnak koolile. “Me teeme pidevalt õppuseid, kuid selliseid, kus saab kasutada lammutusele minevat koolimaja, tuleb harva ette,” ütles ta. Kiirreageerimise talituse juht jätkas, et õppus on huvitav, kuna ettevalmistuse aeg oli lühike. “Me ei ole jõudnud mingit suurt eeltööd teha ning seetõttu kobavad mehed praktiliselt pimeduses ja peavad situatsiooni niimoodi lahendama. Püssimees jookseb mööda kooli ringi ja keegi ei tea, kus ta end varjata võiks,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles