Kadrina vallas esitatakse tegusatele inimestele iga päev kuus kultuuriküsimust

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kadrina vallas jagavad tegusad elanikud kultuurisoovitusi ning Ülle Lichtfeldti lapsepõlve lemmik oli Puškini "Muinasjutt tsaar Saltaanist".
Kadrina vallas jagavad tegusad elanikud kultuurisoovitusi ning Ülle Lichtfeldti lapsepõlve lemmik oli Puškini "Muinasjutt tsaar Saltaanist". Foto: Kadrina Raamatukogu Ja Kultuurikoda

Aprilli keskel hakkasid sotsiaalmeedias ilmuma Kadrina valla kultuurisoovitused, millel ei näi lõppu tulevatki. Tegusad vallaelanikud vastavad kuuele küsimusele, millega jagavad oma filmi-, muusika- ja lugemissoovitusi.  

Algatus ja teostus sündis Kadrina valla raamatukogu ja kultuurikoja koostöös. Usutlusele, kui kaua need postitused jätkuvad, vastas kultuurikoja direktor Ahto-Lembit Lehtmets naljatades, et Kadrina vallas on natuke alla viie tuhande inimese. "Tegelikult on selline plaan, et teeme aasta jooksul ja paneme iga päev ühe postituse soovitustega üle," selgitas ta tõsisel toonil. Praegu inimesi jätkub ja alati on mõned ette valmistatud, et ei tekiks vahet sisse. 

Tänaseks ollakse vallas juba valmis, et selline algatus on käsil  ja võidakse pöörduda küsimustega. "Üllatavalt lai maitse on inimestel just muusika ja raamatute soovitamisel," ütles Lehtmets, kes oli nõus, et iga kultuurisoovitus ütleb nii mõndagi selle andja kohta. Kontakti otsimisel kasutatakse mitmesuguseid võimalusi ja pilt palutakse vastajal endal välja valida, et hiljem ei tuleks arusaamatust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles