Virumaa Suvesaund avalikustas eelviimased žüriiliikmed

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Jaune Kimmel.
Jaune Kimmel. Foto: Erakogu

Virumaa Suvesaundi võitja selgitab nii rahvahääletus kui ka kaheksaliikmeline žürii, mille moodustavad ­teravad pliiatsid kohaliku musapinali eri sahtlitest. Järgmised kaks žüriiliiget on Jaune Kimmel ja Päär Pärenson.

Jaune Kimmel on Rakvere teatri näitleja alates 2017. aastast. Ta astus otse lavale Viljandi kultuuriakadeemia näitleja eriala 11. lennust. Samuti on tal muusikakooli haridus ja pädevus laulvate rollide mängimises.

Jaune Kimmel juhendab juba viiendat aastat Rakvere reaalgümnaasiumi näitetruppi Karla. Praegu ootame juba pikisilmi mitmel korral edasi lükatud Priit Pääsukese noortefilmi “Öölapsed” esilinastust. Filmis teeb kaasa ka andekas näitlejanna Jaune Kimmel.

Miks nõustusite Suvesaundi žüriiga liituma?

Muusika on minu igapäevane hapnik, kõhutäis, uni ja unistamised. Kuna mul puudub lemmikžanr, kuulan ma heliteoseid seinast seina vastavalt soovile, tujule, tahtmisele. Seega usun, et igasuguse muusikažanri eelistuseta olen ma ise eelisseisus lugude kuulamisel ja mõistmisel.

Nimetage enda muusikamaitse kolm olulisemat kujundajat.

Minu arvates kujuneb muusikamaitse nii pikaajalises kui ka lühiajalises perspektiivis inimese enda tunnetest, mõtetest, tahtmistest, mis kas siis sarnanevad iseenda hetkeliste vajadustega või erinevad sellest. Usun, et täielikud lemmikud kujunevad inimestel väga erinevaid teid pidi. Mõni uurib artisti taga olevat inimest. Mõni on kiindunud kitarrisoolodesse, olenemata žanrist. Mõni käib uue muusikaga kaasas, mõni hoiab kõrvus vana. Mina ei oskagi öelda, mis selle kujundajaks on, aga usun, et ikka sisemine soov läbi muusika end välja elada või enda sisse elada.

Juba sõna “muusikamaitse” ütleb, et sel hetkel peab see muusika sulle maitsema. Ja poes osteldes sa ju tead, mida sa tahad, mis isutab. Mõnikord ei tea ka – siis katsetad midagi uut ja võibolla saab sellest su uus lemmikmaitse. Ja on ka maitsed, mida sa lubad endale harva, sest muidu muutuvad nad normaalsuseks. Ja on maitseid, mis toovad silme ette unustatud mälestusi. Nii on muusikaga ka.

Mida soovite ja soovitate konkursil osalejale?

Looge südamest! Ja kui jooksete kokku, minge õuehelide keskele ja kuulatage, mis helistikus need parajasti tegutsevad.

Päär Pärenson.
Päär Pärenson. Foto: Joonas Parve

Päär Pärenson – tuntud ka lavanimega J.O.C. – on räppar, näitleja ja koreograaf Rakverest. Hingelt vabakutseline mees, keda rütm saadab kõikjal. Tema inglise ja eesti keeles esitatud värsid on tuntud Def Räädu lugudest ning andnud oma kõla kodumaisele reggae-pidude sarjale Bashment.

Praegu aktiivsed teatriprojektid on näiteks ZUGA heliliikumistöötoad Sõltumatu Tantsu Lava alt ja 13. juunil ERM-i teatrisaalis lavale jõudev tantsulavastus “PLAAN X”.

Miks nõustusite Suvesaundi žüriiga liituma?

​Kutsuti. Ära ei julgenud öelda, muidu äkki järgmine kord enam ei kutsutagi. Ja mine tea, äkki kuulen midagi head ja inspireerivat ning õpin midagi.

Nimeta enda muusikamaitse kolm olulisemat kujundajat.

Parem kõrv, vasak kõrv ja nende vahel asuv päts nimega aju.

Mida soovite ja soovitate konkursil osalejale?

Hoidke pead pilves, aga jalad maas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles