Noorte autospordisarjas võisteldakse ka Kehala Ringil

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Võistlussari "Noored roolis – A1M Motorsport" on suurepärane võimalus teha lastel ja noortel autospordiga esmatutvust.
Võistlussari "Noored roolis – A1M Motorsport" on suurepärane võimalus teha lastel ja noortel autospordiga esmatutvust. Foto: Marleen Maask

Eesti Autospordi Liit ja MTÜ Eesti Noored Roolis korraldavad ka tänavu võistlussarja 8–15-aastastele lastele ja noortele. Registreerimine esimesele etapile on juba alanud, täiendavat infot leiab mainitud ühenduste interneti kodulehtedelt. Võistlussarjas osalemiseks ei pea olema endal autot ega kogemust autospordis.

Sari koosneb kuuest etapist ja sügisel toimub üks osavõistlus Lääne-Virumaal Kehala Ringil.

Võistlussarja "Noored roolis – A1M Motorsport" eripärana ei pea osalejatel olema autot ja radu läbitakse koos juhendajaga. Kõik osalejad sõidavad korraldaja välja pandud Renault Twingodega ning juhendajaks kõrvalistmel on endine või praegune võidusõitja. "See on noortele suurepärane võimalus kuulata ja õppida," ütles autoralli maailmameister Ott Tänak videotervituse vahendusel. "Ettevõtmise mõte ongi ju anda tulevastele autojuhtidele aimdus, mida autosõit endast kujutab, võimalus harjutada ja koguda teadmisi. Isegi kui sõitmine kohe päris hästi välja ei tule, saab ju proovida uuesti."

Eesti Noored Roolis MTÜ ja Eesti Autospordi Liidu koostöös korraldatav sari koosneb tänavu kuuest etapist. Olemuselt on tegemist vigursõiduvõistlustega, mis peetakse radadel üle Eesti: Lange motokeskuses (kaks võistlust), Laitse rallipargis, Audruringil, Kulbilohu krossirajal ja Kehala Ringil. Igal võistlejal on igal etapil kolm katset, millest läheb arvesse parim tulemus.

Võisteldakse kahes vanuseklassis – 8–12-aastased ja 13–15-aastased – ning mõlemas peetakse eraldi arvestust poistele ja tüdrukutele. "Muutsime algavaks hooajaks võistluse formaati osalejate jaoks kompaktsemaks. Noorem vanusegrupp alustab hommikul ja lõpetab lõuna paiku, vanem vanusegrupp alustab lõunast ja lõpetab õhtul," rääkis sarja üks korraldaja Sven Oras. "Lisaks kavandame etappidevahelisel ajal osalejatele võimalusi sõiduõppeks."

Võistlussarjas "Noored roolis – A1M Motorsport" saavad osaleda päris algajad, kel pole varem olnud Eesti Autospordi Liidu võistlejalitsentsi. Eelmisel aastal osales sarjas 107 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles