Hooldekodude külastamise piirangud leevenevad, kuid haigla on jätkuvalt külastajatele suletud

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Rakvere haigla on jätkuvalt külastajatele suletud. Erijuhtudel tuleb kokku leppida juba vastava osakonnaga.
Rakvere haigla on jätkuvalt külastajatele suletud. Erijuhtudel tuleb kokku leppida juba vastava osakonnaga. Foto: Ain Liiva

Piirangud lõdvenevad eakate hooldekodudes vastavalt kohapealsetele oludele ja tingimustele. Ilmselgelt peavad külastajad arvestama üleriigiliste nõudmistega ja kindlasti maski kandma.

Enamikus maakonna eakate hooldekodudes soovitakse, et külastamisest antakse ette teada. Kadrina hooldekodu sotsiaaltöötaja Ruth Linask kõneles, et külastajaid võetakse vastu juba pikemat aega ja kohtumised lähedastega toimuvad kas õues või kokkusaamisruumis. Kui hoolealuse olukord ei võimalda tal voodist välja tulla, siis toimetatakse tema toakaaslased seniks teistesse ruumidesse, et võimaldada siiski lähedasega koosolemist.

"Kindlasti tuleb oma tulekust ette teatada, et korraga liiga palju külastajaid ei oleks," ütles sotsiaaltöötaja, lisades, et loomulikult tuleb täita vastavalt eeskirjale tervisedeklaratsioon, kohustuslikud on maskid ja desinfitseerimine ning omavaheline distantsi hoidmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles