Kitsekasvataja vaimukas vormis kirja pandud kogemustest valmis raamat

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Marge Salumäe avaldas raamatu, millest saavad abi kitsekasvatajad ja lusti lugemishuvilised.
Marge Salumäe avaldas raamatu, millest saavad abi kitsekasvatajad ja lusti lugemishuvilised. Foto: Petrone Print OÜ

Mäehansu talu perenaine Marge Salumäe kirjutas raamatu “Meie kitsed. Elu kitsenduses, laiendusega lambale”, mille sissejuhatuses ütleb, et kitsepidamine on midagi armastuse ja alkoholismi vahepealset.

Marge Salumäe Facebooki sõbrad on tema haaravaid ning oma talu elust võetud kitse- ja lambalugusid saanud juba mitu aastat lugeda. Neid on aeg-ajalt Virumaa Teatajas samuti avaldatud. Autori enda sõnul tal raamatu avaldamise ambitsiooni polnud, kuni kirjastus Petrone Print temaga ühendust võttis. “Neil tekkis mõte kusagil raamatumessil, et selliseid empaatilisi loomalugusid on lugejatele vaja, ja otsustati, et miks peab väljamaalt sisse ostma, kui kohapealsed kitsekasvatajad olemas on,” rääkis Salumäe, keda soovitati just tema sotsiaalmeedias silma jäänud loomalugude pärast.

Ühel kitsekasvatusega talu pidaval naisel pole raamatu kirjutamiseks aega just üleliia palju. Õnneks sai kohendada postitatud lugusid ja kitsekasvatusloenguid, mida ta on pidanud. Kaante vahele koondatu annab kõik kokku ühe õpetliku teose mõõdu välja. “See on ikkagi rohkem käsiraamat, millest on hää võtta õpetusi kitsekasvatuseks,” kõneles autor ja lisas, et kunagi, kui tal endal oli hädasti nõuandeid vaja, siis polnud neid kusagilt võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles