Rakvere vallas langes koroonasse nakatumise suhtarv nulli

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Talvel tublisti ületunde teinud Rakvere haigla koroonapalatite personal saab juba pisut kergemalt hingata, sest patsientide hulk väheneb.
Talvel tublisti ületunde teinud Rakvere haigla koroonapalatite personal saab juba pisut kergemalt hingata, sest patsientide hulk väheneb. Foto: Marianne Loorents

Pikka aega koroonahaigete suure arvu poolest esirinnas püsinud Rakvere vallas langes nakatumiste suhtarv kolmapäeva hommikul nulli.

Märtsis oli Rakvere vald üks suurema nakatunute hulgaga piirkondi Lääne-Virumaal – koroonasse nakatumise suhtarv ületas tublisti 2500. Teisipäeva hommikul oli aga Rakvere valla vastav näitaja 0. Tõsi, kui märtsis-aprillis võeti nakatumise suhtarvu arvutamisel aluseks nakatunute hulk viimase 14 päeva jooksul, siis praeguseks on metoodika muutunud ja aluseks on viimase seitsme päeva näitajad.

Maikuu jooksul on positiivse koroonaproovi andnud neli Rakvere valla elanikku, viimati juhtus see 5. mail. 

Nakatumise suhtarv on jõudsalt langenud ka teises talvises "koroonapesas" Viru-Nigula vallas. Kolmapäeva hommikul oli see 17,57 ehk tagantpoolt teine näitaja maakonna omavalitsuste hulgas. Kui neljapäeva hommikuks sinna uusi nakatunuid ei lisandu, langeb Viru-Nigulas nakatumisnäit samuti nulli. Viimati andis selle valla elanik positiivseks osutunud koroonaproovi 6. mail.

Kolmapäeva hommikul oli nakatumise suhtarv kõige kõrgem Haljala vallas (115,96), kuid sealgi langeb see jõudsalt – kaks positiivset koroonaproovi anti 8. mail.

Kordaja on üle 100 veel Kadrina vallas ja Rakvere linnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles