Liiklushuligaan kihutas mitu korda läbi lillepeenra

Copy
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kunderi tänava ringteel, Rakvere põhikooli kõrval, avaneb üsna nukker vaatepilt. Keegi on sinna korralikud rehvijäljed joonistanud, kuid seejärel on auto käest läinud ja ringtee keskel asuva lillepeenra üles kaevanud. Jälgede järgi otsustades rohkem kui ühe korra. Seiklus toimus kell 00.47 ning on talletatud ka videokaamera pildile.

Esialgsete andmete kohaselt oli patustaja autoks E60 tüüpi kerega BMW, mille juht lisaks kummivilistamisele tublisti kiirust ületas.

Varasemast on teada, et noored autohuvilised kogunevad spordikeskuse, Vallimäe, Kaupmehe poe ning Vaala keskuse parklatesse, kus kuulatakse veidi valjemini muusikat ja lastakse tühikäigul autosid pöördesse. Selles ei ole iseenesest midagi kriminaalset, aga kui juba linnavara kallale minnakse, hakatakse asja uurima.

Linnapea Triin Varek kommenteeris, et autodega kogunemised on juba vana asi. "Suurtest rikkumistest linnale teada antud ei ole, kuid see, mis täna öösel juhtus, on sündmus, mida linn asub uurima, kuna linna vara sai kahjustada," kõneles Varek. Linna järelevalvespetsialist käis kohapeal ka juba peenart pildistamas ja asja uurimas. "Kogutud info põhjal teeme otsuse, kas pöördume asjaga politseisse või mitte," jätkas Varek.

Üks noormees, kes samuti oma autoga mitmel korral Rakvere linna vahel silma on jäänud, rääkis, et käib tõepoolest ka ise parklates aeg-ajalt kummi vilistamas. "Üks asi on tühjas parklas driftida, teine asi on 120 kilomeetrit tunnis mööda linna kihutada," kõneles ta ja lisas, et tema öise seiklusega seotud ei olnud. "Umbes poole kahe paiku sõitsin sellesama ringtee juurest mööda ja siis nägin mullahunnikuid ja mööda tänavat laiali olevaid lilli," jätkas noormees.

Noormehe sõnul on Rakvere lähistel väga vähe võimalusi, et autoga teisi häirimata ja ohutult külge tõmmata. "Mingi hetk üks parkla oli, aga see läks kaitseväe kätte. Selge see, et väike kummivilistamine jätkub, kuid seda saab teha mõistlikult, tühjades parklates, mitte laste ja hoonete läheduses."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles