Tapal anti kolonel Paul Claytonile ametiaja lõpul teenetemärk

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kaitseminister Kalle Laanet andis kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi Tapal paikneva NATO liitlaste lahingugrupi ülemale kolonel Paul Claytonile.
Kaitseminister Kalle Laanet andis kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi Tapal paikneva NATO liitlaste lahingugrupi ülemale kolonel Paul Claytonile. Foto: Kaitseministeerium

Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi ülema panust tunnustati kaitseministeeriumi II klassi teeneteristiga. Kolonel Paul Claytoni ametiaeg Eestis lõppeb 21. mail, mil ta annab oma ametikoha üle kolonel David Bevanile.

Eile andis kaitseminister Kalle Laanet kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi Tapal paikneva NATO liitlaste lahingugrupi ülemale kolonel Paul Claytonile. Peatselt ametiaega lõpetavat kolonel Claytonit tunnustati NATO heidutus- ja kaitsehoiaku ning Eesti ja Ühendkuningriigi kaitsekoostöö silmapaistva arendamise eest.

"Mul on olnud au Eestis viimased kaks aastat teenida. Oleme selle aja jooksul teinud suuri edusamme Eesti kaitseväega integreerumisel – NATO lahingugrupp on nüüdseks selgelt 1. jalaväebrigaadi osa ja võimeline sellega koos võitlema," ütles kolonel Clayton, kes lisas, et Eestis veedetud aeg on pakkunud talle palju häid elamusi. "Mul on väga meeldivaid mälestusi, nagu rattasõit mööda Eestit ja osalemine Tartu suusamaratonil, millega Ühendkuningriiki naasta," ütles kolonel Clayton. 

Kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi on varasemalt saanud mitu liitlasriikide esindajat, kes on oma tegevusega oluliselt panustanud Eesti julgeolekusse. Teeneteristi II klassiga autasustatakse pikaajalise tulemusrikka tegevuse eest Eesti riigikaitse hüvanguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles