Keskkonnaamet kutsub looduskaitsekuu raames matkama

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Matk loodusesse pakub noortele võimaluse taimedega tutvust teha. Pildil meisterdavad Lahemaal toimunud noorte looduskaitsjate rahvusvahelises laagris Junior Ranger osalejad kasevihta. 
Matk loodusesse pakub noortele võimaluse taimedega tutvust teha. Pildil meisterdavad Lahemaal toimunud noorte looduskaitsjate rahvusvahelises laagris Junior Ranger osalejad kasevihta. Foto: Ain Liiva

Keskkonnaamet ootab matkalisi laupäeval Lahemaa rahvusparki, kus saab teada rannaloodusest rannakeeles, Palmse mõisast ja küladest, Lahemaa laevaehitusest ja merenduse ajaloost.

Looduskaitsekuu traditsioonilised matkad toimuvad maikuus üle kogu Eesti. Matku juhendavad kohalikud matkajuhid, kes tunnevad hästi nii kaitsealade maastikku, loodust kui ka kultuuripärandit. "Omapäi uidates näed paikkonnale iseloomulikku maastikku talude ja küladega, mõisaid, suitsusaunu, paadikuure ja muud materiaalset pärandit. Hea loodusetundja tunneb aga ära ka mandrijää tekitatud pinnavormid, kevadised õitsejaid ja ärkajad. Paikadega seotud lood on aga silmale nähtamatu maastikukiht, mis avaneb vaid teadjaile või kohalike juhatusel," rääkis keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kukk.

Kuna matkagruppide suurus on piiratud, palub keskkonnaamet huvilistel end matkadele enne kirja panna. Piirangute tõttu keskkonnaamet sel aastal ühist sõitu matkade alguspunktidesse ei korralda. Keskkonnaameti tasuta matkadega rahvusparkides ja koostööpartnerite matkadega üle Eesti saab tutvuda keskkonnaameti kodulehel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles