Taimedel on hea meel nii elevandi- kui ka hobusesõnnikukomposti üle

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Elevandid annavad Tallinna loomaaia kompostimiskeskusele kõige rohkem toorainet.
Elevandid annavad Tallinna loomaaia kompostimiskeskusele kõige rohkem toorainet. Foto: Inari Leiman/Tallinna Loomaaed

Tallinna loomaaia kompostimiskeskuses saab rohusööjate sõnnikust aastaga väärt kompost, mis annab jõu ja lopsakuse loomaaia ilu- ja tarbepeenarde kasvandikele. Aga mis üle jääb, see on soovijatele müügiks. Ja ostetakse, isegi Lääne-Virumaalt minnakse kompostikoormatele järele.

Loomaaia kompostimiskeskuse juhtivspetsialist Dmitri Pšenitšnõi ütles, et mitme halva asja kokkulangemise tõttu jäi tänavu loomaaias kompostmullamüük hiljaks: kui tavaliselt tehakse ots lahti märtsis, siis tänavu alustati mais.

“Kes olid nõus maikuuni ootama, need on ostnud, aga kel kiire, ostsid mujalt,” rääkis Pšenitšnõi. Igatahes praegu saab, alates kolmest kuupmeetrist korraga. Kuigi kevadel ostetakse kompostmulda kõikjalt suurtes kogustes, on tema sõnul parim aeg hoopis sügis. “Targad inimesed valmistavad oma peenrad ja põllud sügisel ette. Las talv otsa seisab, vana muld ja kompost segunevad. Kevadel on ju palju aiatöid, on kiire. Aga sügisel aega on. Targad teevadki maa ettevalmistamise töö sügisel ära,” andis ta soovituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles