Sissevaade varestega: ruudud, ristid ja ristpisted (1)

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere teatris üles seatud Tiina Kraavi näitusel “Sissevaade” lisandusid teostele peegeldused.
Rakvere teatris üles seatud Tiina Kraavi näitusel “Sissevaade” lisandusid teostele peegeldused. Foto: Eveli Varik

Alguses olid varesed. Elasid puuvõrades oma vareseelu: tegid pesa, kasvatasid poegi. Kunstnik vaatas linde aknast. Aastaid. Lõi graafikaseeria kodustatud maastikest. Arendas teemat süvitsi. “Sissevaateks”.

Tiina Kraavi näitus “Sissevaade” Rakvere teatris lähtub eelmise isikunäituse “Kodustatud maastikud II” graafikaseeriast “Kahe varese kodustatud maastikud”, mis vaatles kodumaastikke maapinnast 15 meetri kõrgusel. Kunstnik on liikunud süvitsi, jõudnud detailide suurendamise kaudu ristide ja ruutudeni.

Kunstnik

Tiina Kraavi näitusel "Sissevaade" saavad ristid mitu tähendust.
Tiina Kraavi näitusel "Sissevaade" saavad ristid mitu tähendust. Foto: Eveli Varik
  • Tiina Kraav on lõpetanud kõrgema kunstikooli Pallas 2018. aastal nahadisainerina.
  • Õpinguaastatest pärineb tema armastus raamatuköitmise, aga ka sellega ajalooliselt tugevalt seotud graafika vastu. “Mõlema tohutute ajas kaugeleulatuvate traditsioonidega kunstiliigi võlu peitub meisterlike oskuste omandamise vajaduses ja teadmises, et see teekond kõndimiseks on otsata. Paeluv on mäng tänapäevaste tehnikate ja traditsiooni dialoogis, millesse palun endki aeg-ajalt kaasata,” ütles Tiina Kraav.
  • Alates 2019. aastast Eesti Nahakunstnike Liidu liige.
  • Rahvusvahelise köitekonkursi “Scripta manent VI” võitja 2020. aastal.
  • Osalenud paljudel näitustel. Varasemad personaalnäitused: aastal 2018 “Kodustatud maastikud” Paide muusika- ja teatrimajas ja aastal 2019 “Kodustatud maastikud II” galeriis Noorus Tartus.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles