Kõik klaaspurgid ja -pakendid on peaaegu lõputult taaskasutatavad

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Klaastaarat pole mõistlik segaolmejäätmete või segapakendite hulka visata, selle saab eraldi koguda ja viia klaasikonteine­risse.
Klaastaarat pole mõistlik segaolmejäätmete või segapakendite hulka visata, selle saab eraldi koguda ja viia klaasikonteine­risse. Foto: Elmo Riig

Klaas on ainulaadne ja kõige jätkusuutlikum pakendimaterjal. Seda saab kasutada korduvalt, ilma et kvaliteet halveneks.

Kõik klaaspurgid ja -pakendid, mis kodus eraldi kogutakse ja klaasikonteinerisse viiakse, lähevad uute klaastoodete valmistamiseks. Eesti Pakendiringluse (EPR) klaasikogumiskampaania eesmärk on koguda eraldi võimalikult palju klaasi, sest iga 10 000 tonni klaasi kohta rajab EPR koostöös Vestman Metsaga väärtuslikku metsa ökosüsteemi.

“Klaaspakendi kogumine on hea traditsioon, mida tasub uuesti teadvustada. Arvatakse lausa, et klaas on tõenäoliselt üks esimesi pakendimaterjale üldse, mida on eraldi kogutud ja korduv- ning taaskasutatud,” märkis EPR-i juhatuse liige Alder Harkmann. “Oleme võtnud eesmärgiks koguda võimalikult palju klaaspakendeid, et loodus oleks puhtam. Ma loodan, et inimesed mõistavad, et kõige parem viis selleks on tuua klaas just klaasikonteinerisse.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles