Kunda öisele suurpõlengule eelnes tulekahju õhtul, kahtlustatakse süütamist

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy

Täna öösel oli Kundas suur tulekahju – hävis elaniketa maja Mäe tänaval.

Naabermajas elav Kätlin Kepart rääkis, et ärkas kella 1.30 paiku eterniidi paukumise peale. "Läbi une tundus, nagu keegi tulistaks maja ümber," lausus ta. "Aknast välja vaadates nägin vastasmaja akendest peegeldust, et kuskil põleb. Jooksin kohe välja ja siis avanes selline vaatepilt – naabermaja oli lausleekides."

Loode ja Mäe tänava nurgal asuvasse mahajäetud majja sai päästeamet esimese väljakutse juba eile õhtul kella 17 paiku. Päästeameti kommunikatsioonijuhi Seidi Lamus-Tšistotini sõnul oli tehtud lõke ühe teise korruse korteri põrandale. "Päästjad kustutasid selle ära, väljusid majast ja kruvisid ukse kinni, sest see on mahajäetud maja, mille avad suletud," rääkis ta. "Ilmselt ei andnud aga kellegi hing rahu ja ta pani öösel maja uuesti põlema. Praegu kahtlustame küll süütamist."

Lisatud video autor on Kätlin Kepart.

Päästeameti ametlik pressiteade:

"19. mail kell 16.54 kutsuti päästjad Kundasse Loode tänavale, kus märgati kahekorruselisest mahajäetud puidust kortermajast valget suitsu. Kohale kiirustanud päästjad tegid kindlaks, et kaheksa korteriga majas oli teisel korrusel põrandale tehtud lõke. Päästjad kustutasid esmaste tulekustutusvahenditega lõkkes olnud ajalehed ning raamatud ja avasid laudpõranda, et läbi viia järelkustutustööd. Päästjad sulgesid kruvidega välisukse.

20. mail kella 1.15 ajal oli aga sama Loode tänava maja lausleekides. Päästjate saabumise ajaks olid majal püsti jäänud vaid seinad. Kuna ümbruses oli väga palju elektrikaableid, kutsuti kohale elektrikud, kes voolu välja lülitasid. Päästjad alustasid kustutustöödega, et ära hoida tule levik ümbruskonnale. Tulekahju likvideerimiseks kasutati ka redelauto lafetti. Kundasse reageerisid Kiviõli, Kunda, Rakvere ja Tapa päästekomandod ning Aasukalda ja Rannu vabatahtlikud päästjad.  Kokku viibis sündmuskohal neli põhiautot, neli paakautot, redelauto, operatiivkorrapidaja ning kaks kiirabibrigaadi. Esialgsetel andmetel on tegemist süütamisega, kuid täpsemad asjaolud selgitab välja edasine uurimine. Kustutustööd jätkuvad."

Esimest korda käisid päästjad Kundas Mäe tänaval asuvat maja kustutamas eile kella 17 paiku.
Esimest korda käisid päästjad Kundas Mäe tänaval asuvat maja kustutamas eile kella 17 paiku. Foto: Päästeamet
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles