Tapa kakluse asjaolude selgitamiseks algatati kriminaalmenetlus

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Briti militaarpolitseinikud on tsiviilelaniku maha surunud.
Briti militaarpolitseinikud on tsiviilelaniku maha surunud. Foto: Kaader videost

Laupäeval, 15. mail Tapa kesklinnas toimunud Briti sõdurite ja kohalike vahelise rüseluse tagamaade selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust, kuna laekunud on üks süüteoteade, kinnitas prokuratuur.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak kinnitas, et kõnealuse juhtumiga seoses on laekunud üks süüteoteade. “Alustatud on kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Menetluse käigus kontrollitakse kõiki juhtunu täpsemaid asjaolusid, sealhulgas seda, mitu inimest rüseluses osales, ja kontrollimisel on ka konflikti tekkimise põhjused,” rääkis Gonjak.

Virumaa Teataja käsutuses on lugeja video, mida saab vaadata meie veebiväljaandes. Selles on näha rüseluse lõpp – sündmuskohale on saabunud Briti militaarpolitseinikud ja nad on tänavale maha väänanud ühe kohaliku mehe. Jagatakse valjuhäälseid korraldusi “Minge tagasi!” ja “Püsi maas!”. Vormis mehed lohistavad mööda maad naisterahvast, kes ilmselt soovib appi minna lamavale mehele, kelle suunas teevad sõjaväelased löögiliigutusi. Veel üht neiut tõugatakse või lüüakse.

Inglise keelt kõnelevad erariides mehed, suure tõenäosusega Briti kontingendi lihtsõdurid, proovivad omavahel olukorda lahendada, kutsudes enda semusid eemale. Videost pole näha, kas Briti militaarpolitseinikud kasutasid jõudu ka rüseluses osalenud kaasmaalaste kallal.

Virumaa Teataja on saatnud päringud õiguskaitseorganitele, kas ja kui seaduspärased on militaarpolitseinike jõuvõtted tsiviilelanike suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles