Tallinna loomaaed ootab tänavu kõrvitsatest rohkem peete, porgandeid ja õunu

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Tallinna loomaaias kõrvitsapeo traditsioon ei katke. Küll oodatakse kõrvitsaid tänavu lasteaedadelt ja koolidelt, eraisikutelt aga võetakse hea meelega vastu porgandeid, peete ja õunu.
Tallinna loomaaias kõrvitsapeo traditsioon ei katke. Küll oodatakse kõrvitsaid tänavu lasteaedadelt ja koolidelt, eraisikutelt aga võetakse hea meelega vastu porgandeid, peete ja õunu. Foto: Sander Ilvest

Osa lasteaedu ja eraisikuid on kevaditi kompostikuhja pistnud mõned kõrvitsataimed varuga – et vilju jaguks ikka loomaaia tarvis ka.

Tänavu on loomaaed teada andnud, et kõrvitsakampaanias kutsutakse osalema lasteasutusi üle Eesti – vilju varutakse piiratud koguses ehk 10 tonni. Eraisikutelt oodatakse aga sügisel õunu, porgandeid ja peete. Loomaed põhjendab seda oma kodulehel asjaoluga, et uute põnevate ekspositsioonide ehitustööde ja ümberkorralduste tõttu on loomaaias hoiustamise võimalused vähenenud.

Kõrvitsakampaanias osalema saab end registreerida kuni 70 lasteaeda ja õppeasutust, kelle kasvatatud kõrvitsad kogub kokku ning aitab tasuta loomaaeda transportida Omniva AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles