Haljala valla pearaamatupidajat kahtlustatakse raha omastamises

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Haljala vallavalitsuse hoone Võsul.
Haljala vallavalitsuse hoone Võsul. Foto: Erakogu

Haljala vallavalitsus on tuvastanud majandusaasta aruande auditeerimise käigus valla raha omastamise. Rikkumise toime pannud pearaamatupidajaga on teenistussuhe lõpetatud.

Haljala vallavanema Ivar Lillebergi sõnul on kahetsusväärne, et selline rikkumine on toimunud. "Avaliku raha kasutamine peab toimuma alati läbipaistvalt ja sihipäraselt, mistõttu on selline rikkumine vastuvõetamatu," rääkis vallavanem.

Rahandusosakonna tavapärase töö tagamiseks on kokkulepped sõlmitud asendajatega, kes kuni rahandusosakonna täitmata ametikohtade täitmiseni raamatupidamistööd korraldavad. "Vallavalitsus parandab sisekontrolli meetmeid ning teeb korrektiive rahandusosakonna töökorralduses. Kinnitan vallaelanikele, et tagame vallavalitsuse tavapärase töökorralduse ning teeme kõik selleks, et kontrolli valla raha kasutamise üle parandada," kommenteeris vallavanem Ivar Lilleberg.

"Pigem on juttu suurematest summadest," tõdes vallavanem ja lisas, et rikkumised ulatuvad eelmisse aastasse. "Võibolla tuleb uurimise käigus kaugemalegi ulatuv rikkumine välja."

Kedagi rohkem valla töötajatest raha omastamises vallavanema sõnul praegu põhjust kahtlustada ei ole.

Täpsemad asjaolud valla raha ebaseadusliku kasutamise kohta selguvad edasise menetluse käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles