Aasta küla tiitlile kandideerivale Uhtnale tegi auhinnakomisjon tiiru peale

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Komisjoni rabati hiliskevadel pesuehtsa jõuluvanaga, kes uhtnakate väljakutse peale on alati valmis oma suveune katkestama.
Komisjoni rabati hiliskevadel pesuehtsa jõuluvanaga, kes uhtnakate väljakutse peale on alati valmis oma suveune katkestama. Foto: Ain Liiva

Lääne-Virumaa aasta külaks tituleeritud Uhtna on üks 15-st aasta küla tiitlile kandideerijast. Komisjoni tulekuks olid piirkonna ühendused oma jõud kokku pannud ning rabasid külalisi jõuluvana, kooliaia ja topoteegiga.

Reede hommikul oli Uhtna külaväljak elevat saginat täis. Oodati Eesti külaliikumise Kodukant hindamiskomisjoni eesotsas Jüri Ratasega ning uhtnakatel oli kaks tundi aega, et ennast parimast küljest näidata. Külaliikumise juhatuse liige Ivika Nõgel hoiatas koos komisjoniga saabudes kohe, et tema hoiab pöialt stopperil ja teeb niipea kõva häält, kui aeg hakkab üle minema.

Sellega olid MTÜ Uus Uhtna liikmed arvestanud ja kogu esitluse läbi harjutanud. Küla tutvustamist alustas, oh üllatust, jõuluvana, kes kõik külaplatsil asuva raketi pardale kutsus, kust ümbrus hästi silma paistab. Jõuluvana tegi ilusa ülevaate ja andis delegatsiooni üle Sirje Rebasele, kes juhatas külalisi retkel läbi Uhtna. Teda abistasid reisisaatjad, MTÜ Uus Uhtna liikmed, kes olid valmis küsimustele vastama ja jälgisid, et keegi ringkäigul maha ei jääks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles