Sagritsa muuseum korraldab suvel kultuurilise rännaku

Kärt Devaney
Copy
Sagritsa muuseum ootab kogu suve külastajaid rännakutele.
Sagritsa muuseum ootab kogu suve külastajaid rännakutele. Foto: Meelis Meilbaum

Sagritsa muuseum Karepal Kalame talus ootab külastajaid sel suvel rännakule, seda Richard Sagritsa akvarellinäituse "Reisipildid", teiste põnevate näituste, hingeliste maalikursuste ja muusikaliste etteastete kaudu.

Praeguses olukorras, kus reisimine välisriikidesse on veel küllaltki keeruline, on muuseum otsustanud tuua külastajateni killukese reisimuljeid, hingelist rahulolu ja nauditavaid hetki oma üritustega. Muuseumisuve avab 26. juunil ateljeenäitus "Reisipildid", kus on eksponeeritud Richard Sagritsa õlimaalid ja akvarellid Kesk-Aasiast, Karjalast, Kaukaasiast, Soomest, Kiievist ning ka Veneetsiast. 

Akvarellmaali loomist saab muuseumis ka ise katsetada: 20. juunil on Eesti Akvarellistide Ühingu liige kunstnik Liisi Tani valmis kõigile põneva teekonna kaudu õpetama jaanipäeva eel, kuidas sõnajalaleht paberile saada. Meditatsioonilistel õlimaalikursustel 5. ja 26. juunil ning 24. juulil saab nautida kunstnik Tiiu Piiburi õpetusi. Kursusele "Valge paberi hirm", mis toimub 17. juulil ja mida juhendab Elts Kuhhi, oodatakse kõiki neid, kellel on soov joonistada pliiatsi või söega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles