Kilde kultuuritulihänna kirglikult kiirest elust

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lehtse rahutu kultuurihing Leelo Jürimaa ütleb, et ta lihtsalt peab kogu aeg midagi tegema ja tal on kõige raskem paigal püsida.
Lehtse rahutu kultuurihing Leelo Jürimaa ütleb, et ta lihtsalt peab kogu aeg midagi tegema ja tal on kõige raskem paigal püsida. Foto: Marianne Loorents

Enne kui aeglasem inimene jõuab mõtlemagi hakata, on tarmukal naisel tegu tehtud. Operett lavale seatud, kiiksuga näitus kokku pandud, kostüümid parajaks vuristatud, vanavara kogutud, seenemetsas käidud ja lilled poputatud. Leelo Jürimaal – põlisel Lehtse kultuurihingel – istub särin sees ja kuradike silmanurgas.

Päike läigatab prilliklaasidel. Või tuleb südamlik kiir hoopis Leelo Jürimaa silmist? Lehtse kultuurimaja kunstiline juht lükkab ukse lahkelt avali. Lehtkaktus on löönud valla erkpunased õielehtrid ning nuppe ei jõua kokku lugeda. Nagu Leelo Jürimaa tegemisi.

“Lilledele vist meeldib, kui neile lauldakse ja tantsitakse ja neid imetletakse,” põhjendab kultuurihing maja täitvate lillede lopsakust. Pelargoonid kehitavad lehti, aaloe lükkab õieootuses varre kõrgemale. “Viin nad suveks oma aeda, istutame maha. Siis nad on talveks jälle nii õnnelikud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles