MTÜ Seiklusmatkad pakub käepikendust noorsootööle

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Rakvere avatud noortekeskuse noorsootöötaja Viktoria Mussako näitab esialgu arglikele noortele eeskuju.
Rakvere avatud noortekeskuse noorsootöötaja Viktoria Mussako näitab esialgu arglikele noortele eeskuju. Foto: Marianne Loorents

Teisipäeval oli Rakveres Palermos horisontaalselt ja vertikaalselt köitel turnivaid noori näha. MTÜ Seiklusmatkad liikmed ei tähistanud oma aastast tegutsemist mitte tordisöömisega, vaid kutsusid Rakvere avatud noortekeskuse rahva puude vahele ronima.

Ümber kõrge männi jämeda haru oli veetud köis, mille alumise otsa külge kinnitus kiivris ja mägironimisvarustusega noorsootöötaja Viktoria Mussako. MTÜ liige ja juhendaja Mart Laidroo selgitas talle rahulikult ja vilunult, kuidas ennast üles vinnata.

Teine juhendaja Ivo Leek rääkis kõrval kahe jämeda puu vahele veetud slackline’i juures turvavarustuses noormehele, kuidas sellel liikuda. Slackline’i võiks maakeeli tõlkida kui koormarihma, millel kõndida. Ei, sugugi mitte nagu köietantsija, käed harali ja oma tasakaalule lootes. Nooruk oli turvavarustusega ülemise liini külge kinnitatud ning kulges piki pingul, kuid siiski õõtsuvat riba kahe-kolme meetri kõrgusel. Tasakaalu kaotamisel jäi ta ülemise liini külge õõtsuma ja sai end taas alumisele kõndima tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles