Kogukonnateater toob lavale "Minu Narva – Моя Нарва"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Narva Vaba Lava teatrikeskuses valmib kogukonnateatri projekt "Minu Narva – Моя Нарва". 
Narva Vaba Lava teatrikeskuses valmib kogukonnateatri projekt "Minu Narva – Моя Нарва". Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Vaba Lava Narva teatrikeskuses valmib kogukonnateatri lavastus "Minu Narva – Моя Нарва". 

Kogukonnateatri projekt "​Minu Narva – Моя Нарва" on lavastus, mille narvakad on teinud narvakatele ja kus kõlavad tänapäevaste inimeste lood.

Laval astuvad üles harrastustrupi MART liikmed ja eri eas linnakodanikud. Nad jutustavad lugusid linnast, kus nad on üles kasvanud, kus nad elavad ja mida nad armastavad. Ka publik ei pea jääma pealtvaatajaks, vaid on oodatud kaasa mõtlema ja rääkima.

Projekti "​Minu Narva – Моя Нарва" idee autor on Liia Kanemägi Eesti Teatri- ja Draamahariduse Seltsist, dramaturg on Piret Jaaks ja lavastaja Katrin Nielsen. 

Kogukonnateater on "​Minu Narva – Моя Нарва" tegijate sõnul lavastuse loomise viis, millest võtavad osa kaks poolt. Ühelt poolt ja eelkõige osaleb kogukond – inimesed, kellel võib, kuid ei pruugi olla varasem kokkupuude eneseväljenduse või teatriga, kuid kellel on soov ja huvi uurida lugusid enda ümber ja sees ning neid teistega jagada. Teiselt poolt löövad kaasa kutselised loomeinimesed, kes aitavad leida, sõnastada ja muuta kogukonnale olulised teemad nähtavaks ja valida selleks sobilikud kunstilised väljendusvormid.

Kogukonnateatri projekt "Minu Narva – Моя Нарва", mis esietendub 5. juunil, valmib Narva linnakodanike, Vaba Lava Narva teatrikeskuse ja Eesti Teatri- ja Draamahariduse Seltsi koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles