Sõsarate loodud mängutuba tegutseb omalaadse perekeskusena

Kärt Devaney
Copy
Keiry Kilki, Sõsar Stuudio üks perenaistest, lustib koos lastega uue mängutoa pallimeres.
Keiry Kilki, Sõsar Stuudio üks perenaistest, lustib koos lastega uue mängutoa pallimeres. Foto: Marianne Loorents

Aasta algul koroonapiirangute kiuste kahe õe loodud mängutuba Sõsar Stuudio erineb teistest Rakvere linna mängutubadest suuresti oma kontseptsiooni poolest – seda tutvustatakse kui perekeskuse mudeli järgi toimivat toakest.

Hubane ja privaatne Skandinaavia stiilis sisustatud peopaik Rakveres on muidu nagu mängutuba ikka, mis annab peredele võimaluse sünnipäevi pidada ja koosviibimisi korraldada. Sõsar aga pakub sellele lisaks huviringe nii lastele kui ka emadele, toob huvilisteni põnevaid seminare ja koolitusi, mis üldiselt on seotud vanemaks olemise ja laste kasvatamisega.

Idee seada sisse mängutuba tekkis selle perenaisel Kelly Uustamil pärast töö kaotamist. Kuna töötukassa pakkus koolitusi ja lastega seonduv oli talle hingelähedane, otsis naine ka koolitusi vastaval teemal. Samuti oli tal alati olnud soov ettevõtlusega katsetada. Keiry Kilki, teine perenaine, sattus mängutoaga toimetama õnneliku juhuse läbi. Kuna ka tema oli töö kaotanud ja töötukassas arvel, jõudsid kaks õde Kelly ja Keiry mõtteni, et ehk oleks mõistlik koos edasi tegutseda. Ka Keiry Kilki sõnul oli tal alati olnud soov lastega töötada. Niimoodi ühiseid huve sidudes ja mõtteid jagades alustava ettevõtte toetuse abil mängutuba sündiski, saades nimeks Sõsar Stuudio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles