Eesti kunstiklassika oksjonil pannakse enampakkumisele Aili Vindi unikaalne teos

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Aili Vindi õlimaal "Õhtune järv" aastast 1977 on kunstniku ainus maal, mis kujutab päikeseloojangut järvel.
Aili Vindi õlimaal "Õhtune järv" aastast 1977 on kunstniku ainus maal, mis kujutab päikeseloojangut järvel. Foto: Galerii Vernissage

Galerii Vernissage kevadoksjonil pannakse enampakkumisele Rakverest pärit tuntud meremaalija Aili Vindi 1977. aastal valminud õlimaal "Õhtune järv".

Maal "Õhtune järv" on kunstniku ainuke teos, millel on kujutatud päikeseloojangut järvel. Galerii kevadoksjonil on teose alghinnaks 25 000 eurot.

"Märgatavalt on noorema põlvkonna seas kasvanud soov soetada moodsa kunsti klassikat," rääkis galerii Vernissage juhataja Kristiina Radevall. "Rõõmsavärvilised, suureformaadilised ning suurepäraselt kaasaegsetesse kodudesse ja büroodesse sobivad taiesed on kõrges hinnas nii kollektsionääride kui ka kodukujundajate seas." Ta märkis, et suur huvi 80-ndatel ja 90-ndatel valminud teoste vastu on kergitanud ka nende hindu.

Oksjonitööde valikus on veel moodsa kunsti klassika väljapaistvate esindajate Kaljo Põllu, Malle Leisi, Ludmilla Siimu ja paljude teiste teosed. Samuti on esindatud Johannes Võerahansu, Richard Sagritsa, Richard Uutmaa, Elmar Kitse, Eduard Wiiralti, Miljard Kilgi, Raul Meele, Sirje Runge ja teiste looming.

30. mai kevadoksjonil tuleb enampakkumisele 86 teost 64 eesti kunstnikult. Teoste näitus on avatud 29. maini Vernissage'i uues galeriis.

Vernissage on eesti kunsti vahendamisele pühendunud kunstigalerii, mis on tegutsenud juba 20 aastat. Alates 2006. aastast tegeleb galerii kunstinäituste ja -oksjonite korraldamisega. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles