Ukunurgal avati esimene kontaktivaba leivakapp

Käbe leivaküpsetaja pani leivad teeotsale kappi, kust aus ostja need iseteeninduse korras kätte saab. Sarnast moodsat ja kontaktivaba müüki on kasutatud mee ja munadega kauplemisel. Leivakapp on teadaolevalt esimene.  

Ukunurga talu perenaine Jaana Kiipus on ühtlasi küpsetaja. Ta rääkis, et sortimendis on 8 erinevat leiba ning naine on 9 aastat sama leivajuuretist pikendanud. Võhikutele selgituseks, et leiva tegemisel on tähtis meeles pidada, et iga kord tuleb "juuretisepoeg" kõrvale panna. See tuleb järgmine kord uue leivateo jaoks sisse segada, et taigen kääriks ja kerkiks. 

Enne leivakapi avamist kasutas Jaana turustamiseks erinevaid võimalusi ja tänulik tellija oli Käsmu pood, mis suvel iga päev tema leiba ootab. 

Tagasi üles