Loomade varjupaik kerkib jäätmekeskuse külje alla

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kevadel on poegimisperiood varjupaigas eriti tajutav, siis tuuakse kassipoegi lausa kastiga värava taha.
Kevadel on poegimisperiood varjupaigas eriti tajutav, siis tuuakse kassipoegi lausa kastiga värava taha. Foto: Vladislav Musakko

Rahastus uue varjupaiga loomiseks on sama hästi kui olemas. Lääne-Viru jäätmekeskuse alalt mõõdeti selle rajamiseks välja plats ning Vinni vallavanema Rauno Võrno sõnul pole hais uue, moodsa ja hügieeninõudeid silmas pidava keskuse puhul mureks.

Pikisilmi oodatud loomade varjupaik sai rahastuse aspektist rohelise tule ja ala on välja mõõdetud Lääne-Viru jäätmekeskuse territooriumi küljest. See asub Vinni valla maadel ning vallavanem Rauno Võrno kirjeldas, et kui maanteelt jäätmekeskuse poole keerata, jääb tulevane varjupaik vasakut kätt olevale alale, jäätmekeskuse tarastatud osast väljapoole. Võrno hinnangul ei ole hais, mis jäätmete ladestamisega paratamatult kaasneb, murekoht.

“Me tegeleme võimalike lahendustega. Ega see hais ei meeldi kellelegi,” ütles ta ja avaldas arvamust, et võibolla komposti aunastamist, mis on kõige hullemaid haisutekitajaid, saab tulevikus üldse mujal korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles