Saada vihje

Algas Põhja-Eesti maitsete aasta

Copy
Talvel tutvustati Oandul vabas õhus toiduvalmistamise võimalusi.
Talvel tutvustati Oandul vabas õhus toiduvalmistamise võimalusi. Foto: Marianne Loorents

Oandu külastuskeskuses avati laupäeval pidulikult Põhja-Eesti maitsete aasta ja maaeluminister Urmas Kruuse andis sel puhul piirkonna esindajale üle sümboolse rändkahvli.

"Põhja-Eesti maitsete aasta ootab külastajaid põnevatele toidukultuuriüritustele, kooskokkamise õpitubadesse, avatud triiphoonete ja aedade päevale," ütles Kruuse ja kutsus avakõnes kõiki üles uue piirkonna paepealseid maitsed proovima.

"Põhja-Eesti piirkonna teevad eriliseks kohalikud ettevõtjad, kes on juba aastaid oma toidukultuuri arendanud. Kutsume kõiki üles kahvli teekonda jälgima ja Põhja-Eesti maitseid avastama," sõnas toidupiirkonna esindaja Eha Paas. "Kartul, odrakarask ja kala võiks tänasest kuni 2022. aasta kevadeni kõigi eestimaalaste laual olla, sest just need toidud on omased Põhja-Eesti piirkonnale."

Tagasi üles