Põhja-Eesti kannab aasta toidupiirkonna tiitlit

Kärt Devaney
Copy
2021. aasta toidupiirkonnaks oli Põhja-Eesti.
2021. aasta toidupiirkonnaks oli Põhja-Eesti. Foto: Maaeluministeerium

Läinud nädalavahetusel avati Oandu külastuskeskuses pidulikult Põhja-Eesti maitsete aasta. Avaüritusel andis maaeluminister Urmas Kruuse 2021. aasta toidupiirkonnaks valitud Põhja-Eesti esindajale üle sümboolse rändkahvli.

"Tänavu anname toidupiirkonna tiitli ehk suure vineerist rändkahvli üle juba kuuendat korda. Valides igal aastal uue toidupiirkonna, saame esile tõsta Eesti eri kohtade ja kantide toitu ning suudame anda olulise panuse kohaliku majanduse elavdamiseks just maapiirkondades. Loodame, et Põhja-Eesti kasutab oma võimalust hästi ja selle piirkonna maitsed saavad eestimaalastele veelgi tuttavamaks," rääkis maaeluminister Urmas Kruuse.

Ministri sõnul on kõik senised toidupiirkonnad olnud täiesti enda nägu. Mõni piirkond on silma paistnud suurte toidusündmustega, mõnes piirkonnas on olnud palju väikeseid tublisid toidutootjaid, mõnel samas tugevad söögipakkujad ja kohvikukultuur. Toidupiirkondadest on tõuke saanud uued traditsioonid ja algatused, nagu Peipsi toidu tänav või Hiiumaa Vananaistesuvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles