Sarauj, Latvija!* Lätlastel on hoki-MM-il täna ellujäämismäng

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Läänevirulastele on Jānis Kozlovskis tuntud eeskätt autosportlasena, kuid varem on ta kõrgel tasemel hokit mänginud ja on tänini selle spordiala tuline fänn.
Läänevirulastele on Jānis Kozlovskis tuntud eeskätt autosportlasena, kuid varem on ta kõrgel tasemel hokit mänginud ja on tänini selle spordiala tuline fänn. Foto: Erakogu

Läti valitsus leevendas hoki-MM-i ajaks isegi piiranguid, sest rahvas ei soostunud pubide-baaride välialadelt suurte ekraanide eest kell 21 kuidagi lahkuma, kuna Riias toimuval turniiril mängib nende meeskond ootamatult südilt. Täna lubatakse saali ka publik.

Läti hokimeeskonnal on täna õhtul algusega kell 20.15 mäng "elu ja surma peale" – kui normaalajal võidetakse Saksamaad, pääsetakse Riias toimuval MM-turniiril kaheksa parema hulka. Lisaajale mängu lasta enam ei tohi, sest tabeliseis on üllatusterohkel turniiril nii tihe, et kaotatud punkt maksab kohe koha.

Läti on sel MM-il alistanud Kanada ja Itaalia ning kaotanud karistusvisete seerias või lisaajal Kasahstanile, Norrale ja Soomele. Eriti valus oli lätlastele viimane kaotus – meeskond mängis valitsevate maailmameistrite vastu tegelikult väga hästi, kuid ometi suutsid soomlased neli sekundit enne lisaaja lõppu võidu endale napsata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles