Distantsõppepäevad nörritavad lapsevanemaid

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Vinni-Pajusti gümnaasiumis rakendatakse distantsõppepäevi, mis vanematele rõõmu ei valmista.
Vinni-Pajusti gümnaasiumis rakendatakse distantsõppepäevi, mis vanematele rõõmu ei valmista. Foto: Marianne Loorents

Hiljuti potsatas mitme Vinni-Pajusti gümnaasiumis õppiva lapse vanemate postkasti teade selle kohta, et koolis toimuvate eksamite tõttu on nooremad lapsed distantsõppepäevadel. Vanemad peavad sellist kaugõppe liiga kergekäelist rakendamist laste solgutamiseks, kool otseselt muret ei näe.

Virumaa Teataja poole pöördus lapsevanem, kelle laps õpib Vinni-Pajusti gümnaasiumi algkooliastmes. Tema sõnul nörritab nii teda kui ka teisi vanemaid, kellega ta on suhelnud, kooli otsus jätta nooremad õpilased koju nendel päevadel, kui koolis toimuvad lõpueksamid. Kool nimetab neid distantsõppepäevadeks, kuid vanema meelest on see laste solgutamine, sest alles lõppes riiklikult kehtestatud distantsõppe nõue ja lapsed pole koolis saanud käiagi.

“Ajast aega on lapsed samal ajal koolitundides olnud, kui vanemate klasside õpilased eksameid teevad,” kõneles lapsevanem ja meenutas, et siis lihtsalt ei tohtinud kooli koridoris joosta ja pidi vaikselt olema. “Nüüd jäetakse lapsed väga kergekäeliselt kohe distantsõppele,” lausus ta ja lisas, et mõnele perele võib see, kui algklassilaps on pika päeva üksi kodus, tähendada ebamugavusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles