Selgunud on viimased žüriiliikmed

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Remi Prual.
Remi Prual. Foto: Erakogu

Virumaa Suvesaundi võitja selgitab nii rahvahääletus kui ka kaheksaliikmeline žürii, mille moodustavad ­teravad pliiatsid kohaliku musapinali eri sahtlitest.

Žüriiliikmetena on siiani avalikustatud Gunnar Viese, Kelly Vask, Triin Niinemets, Andres Pulver, Jaune Kimmel ja Päär Pärenson. Viimased kaks liiget on Remi Prual ja Maie Orav.

Remi Prual on alates 1996. aastast tegutsenud Rakvere plaadifirma Lejal Genes juht. 25 aasta jooksul on ta aidanud välja anda enam kui sada peamiselt Lääne-Virumaa artistide loominguga heliplaati. Koos Arian Leviniga moodustavad nad produtsentide duo Def Räädu. Remi Prual on Rakvere ja kogu Eesti bassimuusika pioneer, kes on muu hulgas korraldanud uue muusika ja kultuuri festivali WHA!? ja muusikasarja Lejal’Nyte.

Miks nõustusid Suvesaundi žüriiga liituma?

Meeldiv teema ja tore seltskond. Hea võimalus suhelda uute ja vanade tuttavatega, värskendada meeli viiruseperioodist taastumiseks. Loodetavasti saame ühiselt olla toeks ja heaks kiirendiks, millega kohalikule kultuurile loomingulist hoogu juurde anda. Väga oluline on ka virulaste kultuuri ja ajaloo mõttes pärandi salvestamine.

Nimetage enda muusikamaitse olulisemad kujundajad.

Soovitan ERR-i digihoidlast kuulata R2 “Leviosuti” saadet, kus koos hea sõbra Arian Leviniga tutvustame meid minevikus enim mõjutanud Eesti lugusid pungist popini. https://arhiiv.err.ee/vaata/leviosuti-leviosuti-def-raadu

Mida soovite ja soovitate konkursil osalevatele muusikutele?

Kõik konkursil osalejad on juba võitnud ja arenenud uue loomingu ja kogemuse kaudu. Püsigem sel meeldival lainel nüüd ja edaspidi! Maailmas on alati ruumi headele ja värsketele mõtetele.

Maie Orav.
Maie Orav. Foto: Eero Vabamägi

Maie Orav on auväärse žürii vanim ja väärikaim liige, keda on rütm saatnud aastakümneid, eesti tantsu raudvara, rahvakunstiansambli Tarvanpää looja, kunstiline juht, koreograaf, mentor, tantsupidude üldjuht, Eesti meeste tantsupeo mõtte algataja ja pealavastaja. Lisaks legendaarse tantsu “Ukuaru valss” looja. Ootame huviga, kuidas hindab tantsulegend Virumaa uut saundi.

Miks nõustusite Suvesaundi žüriiga liituma?

Mind ajendas osalema eelkõige puhas uudishimu. Põnev on kuulda, millega muusikaloojad tegelevad ja mis muusikaandeid kusagil peidus on.

Nimetage enda muusikamaitse olulisemad kujundajad.

Minu vaieldamatud lemmikud on vanadest headest aegadest Frank Sinatra ja Elvis Presley. Kuulan ka tantsulist muusikat, nagu ABBA või Kylie Minogue. Eesti meesartistidest meeldib mulle Karl-Erik Taukar, kes on sarmikas artist. Üldjuhul meeldib mulle muusika, mis paneb minus tantsu liikuma. Näiteks Led Zeppelinil on väga tantsuline rokkmuusika.

Mida soovite ja soovitate konkursil osalejatele?

Osalejatel soovitan keskenduda meloodia ja sõnade koosmõjule. Ootan, et oleks värskeid ideid ja rohkem iseenda sisemuse näitamist. Jäljendajaid on tänapäeval palju, originaalsust ja omapära aga vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles