Äntu tehisjärvest hakatakse suplushooajal veeproove võtma

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Äntu Sinijärv on Eesti kõige selgema veega järv, mistõttu on see üks sukeldujate lemmikpaiku. Järve oletatav läbipaistvus ulatub 15 meetrini. Pilt on illustratiivne.
Äntu Sinijärv on Eesti kõige selgema veega järv, mistõttu on see üks sukeldujate lemmikpaiku. Järve oletatav läbipaistvus ulatub 15 meetrini. Pilt on illustratiivne. Foto: Teet Suur

Kuigi ametlikke avalikke randu Väike-Maarja vallas ei ole, hakati terviseameti ettepanekul sellest aastast hindama vee terviseohutust populaarses Äntu tehisjärve supluskohas. 

Äntu tehisjärvest võetakse suplushooajal neli veeproovi (kord kuus) maist augustini ja veeproovide tulemused leiab terviseameti avalikust andmebaasist, märkides otsingusse supluskoha nime. Sel moel leiab kõikide supluskohtade veeproovide tulemused.

Väike-Maarja keskkonnanõunik Leie Nõmmiste rääkis, vald püüab tehisjärve ümbrust puhkealana igati arendada. Sel kevadel paigaldati sinna ujuvkai, et ujujatel oleks mugavam vette minna. Nõmmiste sõnul kasutatakse veesilma suvel usinalt ja vallal on kavas sinna viiv tee korda teha. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles