Tudeng fantaseerib lõputöös Rakvere keskuse teemal

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Retsensent Angeelika Pärna ja lõputöö autor Kaarel Mikkal tutvustavad alternatiivse Rakvere kesklinna maketti. Üliõpilase plaani järgi võiks taamale jääv ala olla täis pikitud väikesi ja mõnusate terrassidega hooneid.
Retsensent Angeelika Pärna ja lõputöö autor Kaarel Mikkal tutvustavad alternatiivse Rakvere kesklinna maketti. Üliõpilase plaani järgi võiks taamale jääv ala olla täis pikitud väikesi ja mõnusate terrassidega hooneid. Foto: Ain Liiva

Arhitektuuritudeng Kaarel Mikkali bakalaureusetöö Rakvere alternatiivsest kesklinnast on täis fantaasiat, kuid pakub linnaplaneerijatele ka tõsist mõtteainet – Lai ja Laada tänav ning promenaad on ideaalsed liikumisteed põhja-lõuna suunal, kuid olulised tõmbekeskused vajaksid hoopis ida-läänesuunalisi radasid.

Rakvere kesklinn saab peagi uue ilme: OG Elektra kavatseb praeguse Tsentrumi asemele ehitada teatavasti moodsa vabaajakeskuse koos kõrghoonega. Arhitektuuritudeng Kaarel Mikkal on neist plaanidest kuulnud, kuid oma Tallinna tehnikakõrgkoolis tehtud bakalau­reusetöös kavandas ta promenaadi ümbruse täiesti teadlikult hoopis teistsuguseks.

“Kui ma hakkasin oma lõputöö tarbeks piirkonda analüüsima ja tõmbekeskusi kaardile märkima, ilmnes, et kesklinnal on väga suur potentsiaal,” rääkis Rakverest pärit Kaarel Mikkal. “Kaalusin lõputööks ka Käsmu või Vergi sadamaala planeerimist, aga kuna olen Seminari tänaval üles kasvanud, tundus just selle kandi kallal fantaseerimine eriti huvitav. Olemasolev tänavavõrk seadis raamid, kuid promenaadi ümbritsevate hoonete osas lasin fantaasial lennata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles