Hooldatud puisniit meenutab karjamaad

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Mädapea kohalik Üllar Ant on võtnud südameasjaks uurida järele, mis plaan on keskkonnaametil tammikuga ja kas kõik vastab ikka regulatsioonidele ja seadustele.
Mädapea kohalik Üllar Ant on võtnud südameasjaks uurida järele, mis plaan on keskkonnaametil tammikuga ja kas kõik vastab ikka regulatsioonidele ja seadustele. Foto: Marianne Loorents

Mädapea tammiku puisniidul, kus kasvab muu hulgas Euroopas äärmiselt haruldane puuseen leht-kobartorik ja teisigi 1.–3. kategooria looduskaitsealuseid liike, hakati möödunud aastal pidama veiseid. Kohalikud ei saa sellest sammust aru, kuna loomapidamise ja hooldustööde tagajärjel on tammiku ilme suuresti muutunud – halvemaks.

Alates eelmisest kevadest on olukord tammikus kohalikud elanikud murelikuks teinud, kuna maastikukaitsealal on hakatud pidama veiseid ja tehtud keskkonnaameti eestvõttel hulgaliselt taastamistöid, mis neile kohati poolikud või arusaamatud tunduvad.

Veised lasti mullu kevadel tammikusse keskkonnaameti loal selleks, et need puisniidul noort võsa tallaks. Lisaks algasid eelmise aasta sügisel seal hooldustööd, mis on eeskirjade järgi samuti vajalikud puisniidu säilimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles