Taas on põhjust uhkustada madalate nakatumisnäitajatega

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Nakkuse leviku piiramisele aitas väga palju kaasa see, et ettevõtted korraldasid oma töötajatele ja nende pereliikmetele massvaksineerimisi.
Nakkuse leviku piiramisele aitas väga palju kaasa see, et ettevõtted korraldasid oma töötajatele ja nende pereliikmetele massvaksineerimisi. Foto: Marianne Loorents

Märtsis oli Lääne-Virumaa koroonasse nakatumiste poolest maakondade seas ärevust tekitavas esirinnas. Halvaendelised näitajad langesid algul tasapisi ja mai lõpus juba tugeva põntsuga. Maakond on taas pingerivi lõpus, kuid juubeldama peab ettevaatlikult.

Terviseameti ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus kõneles, et väga hea on näha, kuidas Lääne-Virumaa on tagasi jõudnud sinna, kus kunagi oli – maakondade lõikes eelviimasele kohale enne Järvamaad. “Just eile rääkisin meie staabis, et kogu maakonna ja selle ettevõtjate jaoks oli 14. märtsil nakatumiste kõrghetk ja maakond oli näitajate poolest esikohal,” kõneles Muusikus ja selgitas, et 14 päeva nakatumisnäit oli kõrghetkel 2045, praegu on see väga kenasti alla läinud ja eilse seisuga oli 14 päeva nakatumisnäit 44,17. “Ilusad numbrid, müstiline vahe,” ütles ametnik, hääles kergendus.

Ta analüüsis kõrgete näitajate perioodi ning rääkis, et vahepeal tekkis Lääne-Virumaale palju töökohakoldeid ja sellest tulenevalt kandus viirus kohe peredesse edasi. Samuti olid kolded lasteasutustes, kust haigus levis. Mitmes töökohas polnudki niivõrd koos töötamine ohuallikaks, kuivõrd bussid, millega transporditi töötajaid, puhke-, riietusruumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles