Politsei pani Tapa lukku

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Politseireid "Kõik puhuvad".
Politseireid "Kõik puhuvad". Foto: Ain Liiva

Politsei kontrollis täna Tapa linna suunduvatel teedel autojuhtide kainust. Pilt ei erinenud oluliselt mõne nädala tagusest, sest loetud tundidega tabati viis alkoholi pruukinud autojuhti.

Rakvere välijuht Jaanus Mätas ütles, et mõne nädala tagune kainuskontroll Tapa linnas andis põhjust muretsemiseks. "Tookord tabasime esmaspäeva hommikul kaheksa alkoholi tarvitanud juhti. Seekord võtsime sihiks vaadata, millise tulemuse saame enne nädalavahetust, reede hommikul, mil inimesed tööle suunduvad," rääkis ta. Suurt tuge aktsiooni korraldamisel sai politsei abipolitseinikelt, keda oli kümme.

Piltlikult öeldes pandi Tapa linna suunduvad teed lukku, et ühekorraga võimalikult paljusid autojuhte kontrollida. "Mõne tunniga tabasime viis alkoholi pruukinud autojuhti, neist neli meest ja ühe naise. Teisisõnu ei ole olukord kuidagi paranenud, sest meie teedel on endiselt liigpalju sohvreid, kes ebaadekvaatsest seisundist hoolimata rooli lähevad," rääkis Jaanus Mätas.

Välijuht märkis, et autojuhtide põhjendused olid üsna ühetaolised. "Vabandati sellega, et eelmisel õhtul oli ilus suvesoe ilm ja lubati endale mõned õlled või kokteilid. Pikalt püsiv valge aeg ei andnud ilmselt aga märku sellest, et mõistlikul ajal magama minna. Napp uneaeg tõi omakorda kaasa selle, et hommikuseks tööleminekuks ei olnud pea veel täiesti selge," vahendas Mätas muu hulgas roolijoodikute põhjendusi.

Kontrollreidil tuvastati ka kaks kiirusületajat. Nende suhtes alustati menetlust.

"Nukker vaatepilt," nentis politsei välijuht napisõnaliselt. "Selline olukord näitab ilmekalt, et osa inimesi ei hinda enne rooli istumist oma seisundit kuigi kriitiliselt. Kui õhtul tarvitatakse alkoholi ja hommikul on tarvis sõitu minna, tasub tõsiselt kaaluda alkomeetri soetamist. Nii püsib võimalus hoida ära vähemasti need ohuolukorrad, kus inimene oma tervislikku seisundit ülehindab," soovitas Mätas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles