Põleng Roodeväljal algas ilmselt rikkest

Copy
Tulekahju ohutaseme tõstis kõrgeks asjaolu, et põlengukoha kõrval asusid kuiva heina täis tootmishooned ja pisut eemal viljatornid.
Tulekahju ohutaseme tõstis kõrgeks asjaolu, et põlengukoha kõrval asusid kuiva heina täis tootmishooned ja pisut eemal viljatornid. Foto: Ain Liiva

Esmaspäeva õhtul Roodevälja tööstuspiirkonnas puhkenud tulekahju oli esmapilgul ohtlik, kuid tänu päästjate kiirele reageerimisele õnnestus lahtine leek kiiresti summutada ja tulekahju ei levinud vaid mõne meetri kaugusele ladustatud heinpallideni ega tootmishoonesse.

Ohtu suurendas asjaolu, et lisaks asuvad samas läheduses põllumeeste ühistu Kevili teraviljahoidlad ja pisut eemal kütteõlimahutid. Tulekahju puhkes Golden Field Factory OÜ-le kuuluvas tehases, mis kasutab tootmiseks Kevililt üüritud hooneid ja tegutseb viimasega ühel territooriumil.

Päästeamet sai väljakutse kell 17.02. Süttinud oli konveieris olnud hein. Seadeldis paikneb kahe heinahoidla vahel ja samas läheduses asub ka ettevõtte laoplats, kuhu oli ladustatud sadu tonne kuiva heina. Tuli pääses valla ilmselt transportööri rikke tõttu ja mõnda aega oli näha lahtist leeki, kuid päästjatel õnnestus see kiiresti summutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles