Lasila parki paigaldati armastatud lauluõpetaja ja helilooja mälestuseks nimeline pink

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Lasilas avati Maria Wunderlichi sünniaastapäeva puhul õpetaja ja laululooja nimeline pink.
Lasilas avati Maria Wunderlichi sünniaastapäeva puhul õpetaja ja laululooja nimeline pink. Foto: Ain Liiva

Helilooja ja muusikaõpetaja Maria Wunderlichi sünniaastapäeval toimus Lasila pargis Rakvere valla laste laulupäev ja kate eemaldati temanimeliselt pingilt. Õpetajast räägiti kui teravmeelsest, kuid tagasihoidlikust inimesest. Lasila põhikooli õpetaja Eve Kangur kõneles, et asus õppima Lasila kooli esimesse klassi, samal ajal kui Maria Wunderlich hakkas samas koolis lauluõpetajana tööle. Aastaid hiljem samasse kooli tööle tulnud, sai ta oma armsa õpetajaga veel neli aastat kolleegina koos ametis olla.

Meenutati, et Maria Wunderlichi tunnis oli alati kord, aga aeg-ajalt viskas ta nalja ja tegelikult oli helilooja lapsepõlveunistus olnud hakata tallimeheks. See, et teda tunnustatakse, ei olnud õpetajale sugugi meeldinud. “Mida te siin teete minust Lasila kooli maskotti,” olevat ta hurjutanud. Pink avati MTÜ Lasila Mõis algatusel ning selle liikmed käisid siiski kalmistul oma Maria käest selle avamiseks luba küsimas.

Wunderlichi laule kiitsid kõigi kohale tulnud kooride juhendajad. Heliloojal oli lastega vahetu side ning ta oskas lauludesse panna laste tegelikke tundeid ja mõtteid, mida heledad hääled saavad siiani lavalt valjul häälel välja hõisata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles