Muuga kooli viimane koolikell on kurva ja nördinud kõlaga

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Uuendustöödele ette jäänud nikerdustega mööbel on tõstetud klassiruumi, kus Muuga kooli õpilased oma armsas majas viimaseid teadmisi omandavad.
Uuendustöödele ette jäänud nikerdustega mööbel on tõstetud klassiruumi, kus Muuga kooli õpilased oma armsas majas viimaseid teadmisi omandavad. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Möödunud suvel müüs Vinni vald Muuga mõisa maha ja kokkuleppel uue omanikuga sai hoones aastakümneid tegutsenud kool lubaduse tegevust jätkata kuni selle suve 1. juulini. Koolipere emotsioonid on laes, nad pole kiire ülevõtmisega rahul ja viimase koolikella üritus on rikutud.

Mõisa ümber käis aktiivne tegevus. Pargis olid lapsed õuesõppel, aga tellingutel kõõlusid ehitustöölised. Õppealajuhataja Agnes Maasild puhkes küsimuse peale, mis tundega mõisast lahkutakse, nutma. Emotsioon oli tugev ja mõistetav. “Kujutage ette, ma olen 65. aastast peale siin koolis õppinud ja kõik oma tööaastad siin olnud,” kogeles naine läbi nuuksete ja pühkis silmi. “Oleks meile siis antud see aasta, enne kui mõis maha müüdi, siis oleks saanud ennast ka emotsionaalselt ette valmistada.”

Ta kurtis, et sügisel vaikselt pihta hakanud renoveerimistööd on nüüd juba tõsiselt õppetööd seganud. Ruume ei saa õhutada, kuna kohe tungivad sisse tolm ja müra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles