Politsei pidas kinni Aaspere postkontori röövimises kahtlustatavad

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Lääne-Viru politseinikud pidasid täna hommikul kinni kolm noort meest, keda kahtlustatakse 8. jaanuaril toimunud Aaspere postkontori röövimises.


Politsei pidas kinni kaks 19aastast ja ühe 18aastase mehe. Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri Liina Pikma sõnul on tegemist Lääne-Virumaalt pärit isikutega, keda pole varem kriminaalkorras karistatud.

Homme taotleb prokurör kohtult luba kinnipeetute kohtueelse uurimise ajaks vahistamiseks, sest arvestades nende teo raskusastet ja sellele seadusega määratud karistuse pikkust, on tõenäoline, et vabaduses viibides võivad nad võimaliku karistuse kartusest hoiduda kõrvale kohtueelsest menetlusest või jätkata uute kuritegude toimepanemist.
Kohtus süüdi mõistmisel võib röövimise eest saada kuni viieaastase vanglakaristuse.

Prokuröri sõnul jõuti kahtlustatavate jälile tänu Rakvere kriminaaltalituse töötajate oskuslikule tegutsemisele.

8.jaanuari hommikupoolikul pärast kella kümmet sisenesid kaks mustades maskides meest Haljala vallas Aaspere külas postkontorisse ja nõudsid klienditeenindajat relvataolise esemega ähvardades raha. Kui klienditeenindaja oli nende nõudmise täitnud, lahkusid kurjategijad sündmuskohalt.

Klienditeenindaja vigastada ei saanud, rööviga tekitati kahju veidi üle 40 000 krooni.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Mari Luugi sõnul on sündmuse kõikide asjaolude selgitamiseks alustatud kriminaalmenetlust karistussedaustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist, kui see on toime pandud grupi poolt relvana kasutatava esemega ähvardades ja nägu varjates.

"Kuna viimasel ajal on sagenenud röövimised kaubandus- ja teenindusettevõtetest, siis nendes kohtades tuleb oma vara kaitsmisel mõelda turvalisuse tõstmisele," ütles Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna Rakvere kriminaaltalituse juht Kalmer Pere. "Kuritegude ennetamiseks ja ärahoidmiseks aitab videovalvesüsteemi või turvasignalisatsiooni paigaldamisest," lisas ta.

Samuti soovitab politsei võimaliku kahju vähendamiseks mitte hoida kassades suuri summasid sularaha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles