Suur suvekuumus annab nädala lõpuks veidi järele

BNS
Copy
Nädala teises pooles võib vaja minna vihmavarju.
Nädala teises pooles võib vaja minna vihmavarju. Foto: Urmas Luik

Viimastel päevadel Eesti vallutanud suur suvekuumus annab nädala lõpuks veidi järele. 

Reede öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on 8–14, rannikul kuni 17 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mõnes kohas sajab hoovihma, pärastlõunal on kohati äikest. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, äikese ajal võib olla tugevaid puhanguid. Sooja on 21–26, meretuulega rannikul 17 kraadi.

Laupäeva öösel on mandril enamasti selge ilm. Saartel pärast keskööd pilvisus tiheneb ja hommikul hakkab vihma sadama. Puhub lõuna- ja edelatuul 3–8, saartel puhanguti 13 m/s. Sooja on 8–14, rannikul kuni 17 kraadi. Päeva jooksul pilvisus kõikjal tiheneb. Vihmasadu laieneb saartelt üle Mandri-Eesti ja võib olla äikest. Puhub valdavalt lõuna- ja edelatuul 4–9, puhanguti 13 m/s. Sooja on 17–23, Ida-Eestis kuni 25 kraadi. 

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mandril sajab hoovihma, saartel on saju võimalus väiksem. Puhub lõuna- ja edelatuul 3–9 m/s, pärast keskööd pöördub tuul saartest alates läände ja loodesse ning tugevneb puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 11–16 kraadi. Päeval on saartel taevas selgem ja ilm enamasti sajuta. Mandril on ennelõunal muutliku pilvisuse ja vihmahoogudega ilm. Pärastlõunal lääne poolt alates pilved hõrenevad ja saju võimalus väheneb. Puhub lääne- ja loodetuul 3–9, puhanguti 14 m/s. Sooja on 17–22 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles