Tasuline parkla – kinnistu omaniku ja kasutaja kompromiss

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Tasulises parklas Rohuaia tänaval tehakse veel heakorratöid.
Tasulises parklas Rohuaia tänaval tehakse veel heakorratöid. Foto: Lisette Luik

Nii mõnigi peab parkimisfirmasid saamahimulisteks ärideks, mis sõiduki paigutamisega hädas olevatelt sohvritelt üritavad pisukese maalapi kasutamise eest võimalikult kopsaka summa kätte saada. Toimetuse poole pöörduski pahane kodanik, kes viitas Rakveres Rohuaia tänaval olevale tasulisele parklale, mille kasutajalt tahetakse raha, kuid parkla ise on räämas.

Rakvere linnavalitsusest vastati, et Rakvere linna heakorraeeskirja kohaselt peab linna haldusterritooriumil oleva kinnistu omanik hoidma korras kinnistul asuva ehitise fassaadi, selle juurde kuuluvad elemendid, kinnistu piirdeaia ning kinnistu piirides asuvad parklad, mänguväljakud ja muud rajatised.

Tegema heakorratöid puhastusalal koormises määratud ulatuses ja tingimustel, niitma kinnistul muru või rohtu, pügama hekki ning kärpima üle kinnistu piiri üldkasutatavale territooriumile ulatuvaid põõsaid ja puuoksi, mis varjavad liikluskorraldusvahendit või takistavad jalakäijate ja sõidukite liikumist. Veel peab kinnistu omanik kõrvaldama sealt asjad, mis võivad ohustada kinnistuga piirneva üldkasutatava territooriumi kasutajat või risustada üldkasutatavat territooriumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles