Smartpost Itella hoiatab petulinkide eest

BNS
Copy
Smartpost Itella hoiatab petturite eest.
Smartpost Itella hoiatab petturite eest. Foto: Dmitri Kotjuh

Smartpost Itella teatel on levimas petuskeem, kus ettevõtte nime kasutades üritatakse inimestelt võltslinkide kaudu raha välja petta.

“Mitmed Eesti inimesed on meid teavitanud kelmusest, kus neile saadetakse interneti müügikuulutuse peale sõnum, mille sisuks on näiline huvi müüdava toote vastu. Tehingu kinnitamiseks saadetakse Itella Smartposti logo ning kirjadega link, mille kaudu juhitakse inimene võõrale veebilehele, kus palutakse raha saamiseks sisestada oma pangakaardi andmed,” kirjeldas Itella Estonia tegevjuht Meelike Paalberg.

Ta rõhutas, et Smartpost Itella niisuguseid linke ei edasta ning oma klientide finantsandmeid ei küsi. “Selliste sõnumite saamisel tuleks kohe pöörduda politsei poole,” toonitas Paalberg.

Paalberg selgitas, et teavituse saamisel tuleks esmalt vaadata, kust teade saabub. “Smartpost Itella saadab oma klientidele teateid ainult Eesti suunakoodiga numbrilt SMS-iga ning saatjana on alati kirjas Smartpost. Kui teade tuleb meili teel, tuleb kahtluse korral jälgida, et domeeni lõpp oleks ee,” lisas Paalberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles