Sombune ilm hirmutas rattaorienteerujate read hõredaks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linna rattaorienteerumisel osalejad kuulavad enne starti võistluse korraldaja juhiseid.
Rakvere linna rattaorienteerumisel osalejad kuulavad enne starti võistluse korraldaja juhiseid. Foto: Lisette Luik

Kolmandat korda toimunud Rakvere linna päevade rattaorienteerumisvõistlusele startis sel korral kuus võistkonda. Võitjad Rauno Komp ja Andres Raja leidsid 15 kontrollpunkti üles umbes-täpselt tunniga.

2019. aastal toimunud võistluse ajal – mullu pidi selle kõigile teada põhjusel sootuks ära jätma – oli stardis lausa 41 võistkonda. "Eks ma natukene kartsin, et tuleb vähem osalejaid. Aga mis siin ikka kurvastada – küllap järgmisel korral on jälle rohkem," rääkis korraldaja Robert Salep. "Sombune ilm ja tavalisest väiksema mahuga linnapäevad nõudsid kahjuks oma. Samuti võistluse päev – kaks esimest orienteerumist toimusid reede õhtul, aga sel korral kahjuks ei olnud võimalik, sest osalesin ise Võhandu süstamaratonil."

Rauno Komp ja Andres Raja võtsid sellisest võistlusest osa esimest korda. Meeste sõnul oli orienteerumine hea trenn, sest nad tahavad suvel ratastega Narva-Jõesuusse sõita. Komp ja Raja rääkisid, et neile endale oli ka üllatus, et võitsid. "Kõige raskem oli Vallimäe kontrollpunkti jõudmine – otsustasime, et läheme treppidest üles, sest sealt oli kõige otsem, aga see ei olnud lihtne ülesanne koos rattaga sinna üles ronida," ütles Komp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles