Vastukaja: kohtuasja selgituseks

Copy
Silver Reinsaar.
Silver Reinsaar. Foto: Erakogu

Loen eelmise reede Virumaa Teatajast enda kaitsealuse kohta tehtud kohtuotsusest. Soovin selgitada selle kohtuasjaga seonduvaid täpsemaid asjaolusid, sest kõnealune artikkel jätab minu kliendist moonutatud mulje.

Kriminaalasjas oli peamiseks vaidlusküsimuseks, milline oli minu kaitsealuse veres sisaldunud alkoholi kontsentratsioon mootorsõiduki juhtimise ajal. Kriminaalasjas ei olnud vaidlust selles, et enne sündmuste hargnemist oli kaitsealune tõepoolest sel õhtul alkoholi tarvitanud. Põhjust oli arvamuseks, et see võis sõitmise hetkeks olla lahtunud vähemalt sellisel määral, et tegemist polnud enam juriidilises tähenduses joobeseisundiga.

Süüdistatav selgitas, et pärast auto juhtimise lõpetamist tarvitas ta alkoholi juurde. Leidsime selle taustal, et vereproovi võtmise ajaks võis juhi veres sisalduva alkoholi tase võrreldes sõiduki juhtimise hetkega olla tõusnud. Seaduse kohaselt on karistatav mootorsõiduki juhtimine joobeseisundis, seega tuleb arvesse võtta ka võimalikke muudatusi alkoholi kontsentratsioonis juhtimise lõppemise ja vereproovi võtmise vahelisel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles