Päästeteenistuse aumärgi sai seitse läänevirulast

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Päästeteenistuse aumärgid.
Päästeteenistuse aumärgid. Foto: Liis Treimann

Eile andsid siseminister Kristian Jaani ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu päästeteenistuse aumärgi 123 inimesele, nende seas oli seitse silmapaistnut Lääne-Virumaalt.

Päästeteenistuse hõberisti sai Võsu vabatahtliku päästekomando päästja Valdek Kilk.

Päästeteenistuse medaliga tunnustati Vajangu vabatahtlikku päästjat Väino Virksi ning Aasukalda vabatahtlikke Arvi Abelit ja Marve Kammi.

Päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedali sai Väike-Maarja päästekomando päästja Arvo Metsaru. Väike-Maarjasse läks teinegi tunnustus: hõbedaste tammelehtedega teenetemedaliga hinnati sealse päästekomando meeskonnavanema Heikki Laari tegevust.

Kui kutselisi päästjaid on aastasse aastasse sama palju, siis vabatahtlikke on iga aastaga aina enam. Praegu on vabatahtlikke päästjaid juba 2200. "Kui vabatahtlikke on riigis rohkem, siis see näitab, et riik liigub õiges suunas," lausus päästeameti peadirektor Kuno Tammearu autasustamistseremoonial. Ta selgitas, et see näitab inimeste muret oma lähedaste, kogukonna ja riigi turvalisuse pärast.

Päästjate palga teema on aga väga nukker ning päästjad on juba saatnud mitu pöördumist valitsuse poole teele. Tammearu toonitas, et päästjate palk on tervikuna kogu valitsuse teema. Ta tõdes, et nende palk on jäänud riigi keskmisest palgast kogu aeg allapoole. "Järgmine aasta päästjate palk tõuseb kolm protsenti. Kindlasti on see midagi, aga kahjuks see keskmisele palgale järele ei aita," nentis Tammearu. "Me ise tegelikult siseministeeriumi valitsemisalas näeme seda, et siseturvalisusesisene, sealhulgas päästjate keskmine palk peaks olema 1,2 korda kõrgem, siis see vastaks töö iseloomule ja ootusele," toonitas päästeameti peadirektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles