Võidutule toovad maakonda iseseisvuse taastamise eakaaslased

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Võidutule toovad Lääne-Virumaale Elvis Ranne ja Liis Ambos.
Võidutule toovad Lääne-Virumaale Elvis Ranne ja Liis Ambos. Foto: Indrek Jurtšenko

Tänavu 20. augustil möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest, seetõttu on võidupüha tuletoojateks 1991. aastal sündinud naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased. Lääne-Virumaale toovad võidutule Elvis Ranne ja Liis Ambos.

Elvis Ranne on aktiivne Viru maleva tegevliige, kes toimetab lahingukompanii koosseisus meeskonna ülemana. Ta tuli Kaitseliitu 2016. aastal, vahetult pärast kaitseväeteenistust Kuperjanovi jalaväepataljoni jalaväekompaniis. Kaitseliidus keskendus ta uuele ja huvitavale relvaliigile – raskekuulipildujale, mille kohta oskab nüüdseks õpetust jagada teistelegi.

Liis Ambos on eeskujulik ja tegus naiskodukaitsja. Ta juhib alates 2016. aastast Noorte Kotkaste Kadrina rühma ning on alates 2018. aastast naiskodukaitse Viru ringkonna Kadrina jaoskonna esinaine. Vabal ajal tegeleb Liis Kadrina Tuletõrje Seltsi naissalga juhtimisega

Tuletoojad saavad 23. juunil võidupüha paraadil Paides president Kersti Kaljulaidilt võidutule, et see viia oma kodukanti.

Võidutuled pannakse põlema vabadussõja mälestussammaste jalamitele üle Eesti ja sealt saavad kõik soovijad seda oma jaanilõkke süütamiseks ka võtta.

Võidutuli sünnib 23. juunil kell 8.35, kui Järvamaal Müüsleri vabadussõja mälestussamba jalamil ühendatakse eelmisel päeval Toris eesti sõjameeste mälestuskirikus süüdatud mälestustuli ning Paide Vallimäel noorkotkaste süüdatud muinastuli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles