Rakvere linn annetab kirde maakaitseringkonnale lipu

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kirde maakaitseringkonna lipul olev keskne embleem sümboliseerib piirkondlikult ühendatud juhtimisvõimet.
Kirde maakaitseringkonna lipul olev keskne embleem sümboliseerib piirkondlikult ühendatud juhtimisvõimet. Foto: Indrek Jurtšenko

Rakvere linnavalitsus otsustas annetada kirde maakaitseringkonnale ühendava sümboli, maakaitseringkonna lipu, kuna ringkonna staap asub Rakvere linnas ning koostöö kohaliku omavalitsuse ja Kaitseliidu vahel on väga hea. 

Kirde maakaitseringkond on Kaitseliidu regionaalne riigikaitseline juhtimisstruktuur, mis ühendab kõrgema juhtimistasandina Alutaguse, Viru, Jõgeva ja Järva malevaid, kuid seniajani ei olnud ringkonnal ühendavat sümbolit.

Lipu annetaja esindaja, Rakvere linnapea Triin Varek rõhutas, et Rakvere linnal on suurepärane koostöö Viru malevaga. "Oleme tänulikud, et nende kohalolu linnas loob meile lisaturvalisust. Ringkonna staap asub Rakveres ning suur rõõm ja au on annetada kirde maakaitseringkonnale lipp, mis kannab endas vabaduse vaimu ja ühtsust ning kaitseb ja innustab ka rahuajal," ütles Triin Varek.

"Kirde maakaitseringkonnale annetatav lipp ühendab kõik ringkonna Kaitseliidu üksused, eriorganisatsioonid ning sümboliseerib ja kannab endas vabadussõja vaimu, aktiivsust ning nutikust, mida Viru rindel näidati üles murdelahingutes, ning tugevad kaitsetahet vabadussõja lõpufaasi lahingutes ülekaaluka vastase vastu," rääkis kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu.

Kirde maakaitseringkonna lipul olev keskne embleem sümboliseerib piirkondlikult ühendatud juhtimisvõimet. Embleemil olevate kujundite kombinatsioon kujutab endast silda spartalaste südika Termopüülide lahingu ning Eesti vabadussõja murdelahingute ja Viru rinde pealetungi  vahel, sümboliseerimaks võitlusi, kus väikesearvulised väeüksused sõdivad edukalt, ennastsalgavalt, tarmukalt ja visalt ülekaaluka vastase vastu.

Rivistus ja lipu pidulik üleandmine toimub Vallimäel 20. juunil kell 18. Rivistaja on Kaitseliidu staabiveebel Peeter Land ja rivistuse vastuvõtja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi.

Rivistusel osalevad liputoimkonnas kirde maakaitseringkonna Alutaguse, Viru, Jõgeva ja Järva malev, samuti naiskodukaitsjad, kodutütred ja noorkotkad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles